maandag 15 augustus 2016

Diaz Rodriguez wint Wembleyloop in Heule

Deze Namiddag heeft Alexander Eggerinck in een spannende wedstrijd de korte afstand in Heule gewonnen.  In de slotfase kon hij de sprint winnen van Niels Declerck.  Daan D'hondt kon net niet terugkeren uit de achtergrond & werd zo 3de.  Eerder dit jaar werd Alexander reeds 2de in de Lenteloop in Gits.  Daarnaast eindigde hij in een sterk bezette 10km als 10de in de Nacht van Vlaanderen in Torhout.  Hij werd ook onder andere 3de op de 10km in de Krottegemse Corrida.

6 Jan Goesaert

De 2de Ladiesrun werd eveneens een héél spannende wedstrijd.  De 12-jarige Ionella Lecoeuche liep in de eerste wedstrijdhelft zo'n 10 seconden weg van haar concurrenten.  In de slotfase moest ze nog alles op alles zetten om de aankomende Eveline De Blauwe & Katrijn Van Hulle voor te blijven.

Uitslag Ladiesrun 5,3km

1Ionella Lecoeuche in 21'18
2Eveline De Blauwe op 2"
3Katrijn Van Hulle op 4"
4Femke De Leu

Op de 10km stond zoals verwacht geen maat op Alexander Diaz Rodriguez die de laatste 400 meter versnelde van zijn medegezel Frederick Colpaert.  Misha Declerck werd iets verderop 3de.
Alexander Diaz Rodriguez werd eerder dit jaar op EK masters in Portugal in de categorie M35, 2de op de 10km op de weg & 3de op de Halve Marathon. Hij won in Juni ook nog de Walleloop in Zerkegem.
Frederick Colpaert won dit jaar onder andere het Provinciaal Kampioenschap halve marathon in de McBride Run.