maandag 3 december 2018

Nackaerts en Lauwaert soleren naar zege in Waregem

Zowel Kristof Nackaerts (bij de heren) als Nina Lauwaert (bij de dames) liepen in deze veertiende editie van de Kerstloop solo naar de overwinning. Hun nadrukkelijk overwicht zette de concurrentie na de eerste van drie lussen reeds op een onoverbrugbare achterstand. Die kloof wisten zij in het verdere wedstrijdverloop gradueel uit te bouwen om finaal met grote voorsprong te zegevieren. De strijd om de tweede plaats bij de heren was een robbertje vechten tussen de clubgenoten Sander Verminck en Tommy Kinders. Verminck spurtte naar de dichtste ereplaats, Kinders werd derde. Het podium in Waregem kleurde dus met drie atleten van de Yellow Armada volledig Oost-Vlaams. Eerste West-Vlaming werd Alexander Eggerick die beslag legde op de vierde rang.
Bij de vrouwen stond geen maat op Nina Lauwaert. De winnares van de CC-manche in Roeselare, (vorige week) die komende zondag aan de start staat van het EK in Tilburg liet een verdienstelijke Charline Vanneste ver achter zich. Melissa Nobus vervolledigde als derde het podium.

Hans Omey en Lindsey De Grande werden de laureaten in de korte, voorafgaandelijke wedstrijd over 4,3km. Voor Omey de tiende Kerstloop-zege op deze korte afstand.

Verslag met dank aan Donald Van Meenen!
Een Speaker nodig voor Uw Loopwedstrijd, dan kan je terecht bij Donald Van Meenen contact email: vanmeenendonald@gmail.com of telefoonnummer 0474 09 16 48

In samen werking met https://www.sportsites.be/loopkalender .
Geen opmerkingen:

Een reactie posten