zondag 13 november 2022

Vredesloop Aalst 13 november - een voltreffer

De loopevenementen in en rond Aalst werden op zondag  13 november - na twee jaar gedwongen COVID gedwongen pauze - afgesloten met de  “Priester Daens Vredesloop”: de 10de edtitie van een samenwerking van Atletiek Land Van Aalst, met 11 11 11, het Priester Daensfonds, het Vredeshuis en AalstMixt waarbij twee Euro per deelnemer gaat naar het goede doel.

Op het programma stonden de traditionele “snoepjesloop” voor de allerkleinsten, 400, 800 en 1200m voor de jeugd. De afstandlopers kregen een parcours van 5 – 10 en 15km voor de voeten.

Deze stadsloop slingert zich door het centrum van Aalst en doet hierbij alle locaties aan die verwijzen naar het thema “Vrede”.

In de rand van deze Vredesloop werd er parallel op de stedelijke begraafplaats een "Wandeling langs verhalen over oorlog en vrede".

Het was bang afwachten naar de weersomstandigheden maar stralender kon het op dit moment van het jaar absoluut niet zijn. De voorinschrijvingen werden dan ook zo goed als verdubbeld.

Meer dan vijfhonderd sportievelingen meldden zich en genoten met volle teugen van deze unieke thema-loop.

De organisatie dankt vooral haar sponsors, de stadsdiensten, politie, het rode kruis maar in het bijzonder het SMI een de meer dan honderd vrijwilligers die dit evenement deden slagen. 

Wegens technische problemen komen de uitslagen pas op maandag 14 november online op https://www.sportsites.be/loopwedstrijden/oostvlaanderen/priesterdaensloopaalst.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten