vrijdag 22 augustus 2014

Loopwedstrijden zonder Website

In het digitaal tijdperk zijn nog altijd looporganisaties die niet beschikken over een eigen website of eigen pagina waar ze alle info over hun loopwedstrijd kan terugvinden.

Zo staat op 6 september de toch al 7de editie van de Schaliënhofloop in het Westvlaams Vichte op het programma.  Vorig jaar kwamen in totaliteit slecht 45 deelnemers opdagen verspreid over 3 loopwedstrijden.  Alle info die ik kon verkrijgen kan je lezen op 
http://www.sportsites.be/loopkalender/schalienhofloop2014.php .


Dezelfde dag wordt in het uiterste Westen van West-Vlaanderen in Kemmel de 25ste Warandeloop gelopen.  De organisatie in handen van het feestcomité Kemmel ism Flac Hoppeland beschikt enkel over een facebookpagina die dan nog voornamelijk gaat over de Kemmelse Showavond.  Vorig  jaar kon je wel de folder op hun pagina terugvinden.
Ook hier was de opkomst met 58 lopers in 2013 niet veel beter dan in Vichte.
Meer info vind je op http://www.sportsites.be/loopkalender/warandeloop2014.php

Tot slot staat op zondag 5 oktober de 18de Statieloop op de Statiewijk in Deerlijk op het programma.  Op de site van Statiewijk Deerlijk vind je enkel een vermelding dat om 13h30 de start van de loopwedstrijd wordt gehouden.  In 2012 stonden er niet meer dan 42 lopers op de langste afstand aan de start.
Verdere informatie kan je lezen op http://www.sportsites.be/loopkalender/statiewijk2014.php

Het ontbreken van een eigen webstek is misschien wel de voornaamste reden voor de lage opkomst.  Daarnaast is de overvolle kalender in de maand september een andere belangrijke oorzaak.

Maar soms hebben ook grotere looporganisaties moeilijkheden.  Zo wordt de 1ste editie van midzomerrun in Ieper geannulleerd en verschoven naar 2015.Geen opmerkingen:

Een reactie posten