zondag 3 november 2013

Voorbeschouwing Course du Souvenir Ploegsteert

Op maandag 11 november wordt in het Henegouwse Ploegsteert de populaire stratenloop Course du Souvenir betwist.  Door de hoge & talrijke geldprijzen die zowel op de 8,5km als op de Halve marathon te winnen zijn, komen tal van nationale -en buitenlandse toppers naar Ploegsteert afgezakt.

Zo komt de winnaar van de laatste 2 jaar Alfred Cherop aan de start op de Halve Marathon.  Van Belgische zijde wordt het vooral uitkijken naar Lander Vandroogenbroeck die in zowel 2010 als 2011 op een 2de plaats eindigde.
Vanuit Frankrijk komt dan weer Stephane Chopin aan de start, laatste 3 jaar goed voor telkens een top 5 plaats.
Andere namen om naar uit te kijken zijn van Belgische zijde Guy Fays 3de in 2010, Stijn FincioenFrederic Colpaert en Nico Serroen.
Vorig jaar kwamen er 1462 deelnemers aan de start.

Op de 8,5km komt de meervoudige winnaar en huidig leidster van de Cross Cup Veerle Dejaeghere aan de start.  In 2011 was ze goed voor een 2de plaats bij de vrouwen op de 8km.  Winnaar van de afgelopen 2 edities Djamel Bachiri komt eveneens aan de start.  Vorig jaar kwamen er 1863 joggers opdagen.

Een link naar dit loopevenement vind je op www.sportsites.be/loopkalender en na afloop van dit evenement vind je eveneens een link van de uitslag op bovenstaande site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten