zondag 21 april 2019

Zaterdag 20 april: Alexander Eggerick wint Ginsteloop in Oostrozebeke


Negentig deelnemers – waaronder tal van regionale toppers - namen op de Ginste onder een stralende zon de start. Even leek het er op dat zich bij de mannen eenzelfde wedstrijdscenario ontspon als vorig jaar. Toen maakte na één lus – van de drie af te leggen – het favorietenduo Soenens-Eggerick ook de voorwacht uit. Wie dacht dat Tim Soenens in de tweede ronde – net als twaalf maanden terug – zich zou ontdoen van zijn metgezel, had het verkeerd voor. Het was Alexander Eggerick – de man in vorm – die vriend en vijand verraste. Na twee derde wedstrijd kwam de minzame Pittemnaar met een kleine voorsprong door. Soenens – terug uit kwetsuur – moest lijdzaam toezien hoe zijn dorpsgenoot die boni in de laatste ronde stelselmatig uitbouwde en solo op winst afstevende. De derde podiumplaats was voor een verdienstelijke Kevin Van Vynckt. Plaatsen vier en vijf waren voor respectievelijk Elewout Maes en Pedro Dujardin.
Bij de vrouwen stond andermaal geen maat op Charline Vanneste. Zelfs de naweeën van een kwalijke virusinfectie konden de Meulebeekse niet weerhouden van winst. Op het podium werd zij geflankeerd door Melissa Nobus (2de) en Elke Spriet (3de).
In de volksloop waren de paasbloemen voor Freddy Martens en Charlotte Vanwalleghem op de 6,7km. Bart Verkaemer en Tineke Cherlet waren de laureaten op de korte afstand (3,4km).


Donald Van Meenen, uw geknipte speaker voor alle atletiekwedstrijden, dan kan je terecht bij Donald Van Meenen contact email: vanmeenendonald@gmail.com of telefoonnummer 
0474 09 16 48
Speaker Danneels lopen in het Molenland

Link naar de uitslagen => https://www.sportsites.be/loopwedstrijden/westvlaanderen/ginsteloopoostrozebeke.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten