maandag 10 september 2018

Soenens en Nobus soleren naar winst in Dentergem Loopt


Zowel Tim Soenens bij de heren als Melissa Nobus bij de dames soleerden in deze 9km lange Zwaluwloop – met liefst 121 deelnemers aan de start – naar de overwinning.
Na de eerste van drie af te leggen ronden hadden beiden reeds een respectabele voorsprong uitgebouwd. In de achtervolging op die twee egotrippers vormden zich aanvankelijk koppeltjes – Joost Dewaele en Alexander Eggerick en Lien Lanssens en Sophie Tuttens – maar naarmate de kilometers opliepen, viel de wedstrijd pas goed en wel in een definitieve plooi. Soenens won finaal afgescheiden het pleit voor Vichtenaar Joost Dewaele die zich in de tweede wedstrijdhelft moeiteloos kon ontdoen van een moegestreden Alexander Eggerick (zaterdag ook al derde in Torhout). Triatleet Elewout Maes werd vierde terwijl Luc De Ketelaer de topvijf vervolledigde.
Bij de vrouwen stond ook geen maat op Melissa Nobus. De Tieltse – de Poulidor van het wegcriterium Lopen in het Molenland - genoot bij afwezigheid van veelwinnares Charline Vanneste (op reis) zichtbaar van haar verdiende overwinning. Lien Lanssens (met Dentergemse Roots maar uitgeweken naar Destelbergen) werd knap tweede, Sophie Tuttens verdienstelijk derde.
In de recreatieve loop over 6km werden Thibault Nelis bij de mannen en Tineke Cherlet bij de vrouwen de laureaten.
Link naar de uitslag van de 6km 
Verslag met dank aan Donald Van Meenen!
Een Speaker nodig voor Uw Loopwedstrijd, dan kan je terecht bij Donald Van Meenen contact email: vanmeenendonald@gmail.com of telefoonnummer 0474 09 16 48

In samen werking met https://www.sportsites.be/loopkalender .



Geen opmerkingen:

Een reactie posten