vrijdag 24 juni 2016

3 op een rij voor Hans Omey in Midzomerrun!

Hans Omey heeft deze avond voor de 3de opeenvolgende keer de Midzomerrun in Kortrijk op zijn naam geschreven.  Hij liep de 5km in een tijd van 15'39" en had hiermee 1'09" voorsprong op de 2de van vorig jaar Steven Callens, Felix Bufkens vervolledigde het podium.

Dit jaar won Hans onder meer Kortrijk Loopt en de Petrus Run in Bavikhove.
Daarnaast liep hij op de interclub in Kapellen een 800 meter in een tijd van 1'57"86 .
Steven Callens was eerder dit jaar de beste in de jogging van Dwars door de Mandel .
Isabel Vermeulen werd net zoals vorig jaar beste dame op een 16de plaats in een tijd van 19'40" .

De 10km werd gewonnen door Yves Vandemeulebroucke in een tijd van 36'36" .  Op amper 5 seconden werd Stefaan Degroote 2de, Kurt Valle eindigde op 24 seconden als 3de.
Yves Vandemeulebroucke won vorig jaar de lenteloop in Deinze & vorige maand werd hij in Kortrijk Loopt 12de op de 11km.
Hetty Boons eindigde op de 23ste plaats in 40'58" & werd hiermee beste dame.

Voor de eerste keer liepen de deelnemers van de 5km en de 10km in een aparte wedstrijd.

vrijdag 17 juni 2016

Naert wint zoals verwacht in Torhout

Onze beste Belgische marathonloper Koen Naert heeft deze avond de 10km op de Nacht van Vlaanderen in Torhout op zijn naam geschreven.  Hij liep deze afstand in 30'11" .  Vincent Bierinckx afkomstig uit Geel werd op een kleine 2 minuten 2de , Simon Mestdagh vervolledigde het podium.

Koen Naert liep vorige jaar in de marathon van Berlijn een tijd van 2h10'31" & kon dit jaar in voorbereiding tot de marathon op de Olympische Spelen een tijd van 14'00" lopen op 5000 meter op de meeting in Lier.

Bij de dames won de atlete van AVMO Charline Vanneste de wedstrijd in 37'03".  De Beernemse Ann Sofie Claeys werd op slechts 17 seconden 2de, kort daarna eindigde Gwendolyn De Deyne als 3de.

Charline Vanneste won vorige maand reeds de Permekeloop in Jabbeke & de Molendorploop in Ruislede.

In de marathon liep Stijn Fincioen zoals verwacht naar de overwinning.  Hij won reeds in 2013 deze wedstrijd en de afgelopen 2 jaar was hij de beste op de Halve Marathon.  Deze wedstrijd werd gewonnen door Westvlaams kampioen Frederick Colpaert.  Annelies Deketelare was de beste bij de dames.