zaterdag 27 augustus 2016

Van Steenbrugge & Hans Omey winnen in Dwars door Grijsloke

Hans Omey heeft deze namiddag in tropische omstandigheden de 6,7km in Dwars door Grijsloke op zijn naam geschreven.  Hij liep de afstand in 21'55" & was hiermee 18 seconden vlugger dan Arnaud Lecoeuche.  Op 55 seconden eindigde Frederic Cappaert als 3de.
Hans won dit jaar al een pak wedstrijden waaronder de Pelikaanrun in Ename.  In juni was hij de beste in Dwars door Anzegem, de Petrus run & KBO run.  In mei won hij dan de stadslopen van Kortrijk & Gent.  In het voorjaar was hij de beste in de North C Trail in Koksijde.
Beste dame werd Charline Vanneste die als 12de aankwam.  De dichtste ereplaatsen waren weggelegd voor Lieselot Bossuyt & Heidi Hertveldt op respectievelijk 28 en 38 seconden.
Eerder deze maand werd Charline 6de op het BK 10km op de weg in de categorie senioren in Lokeren.  Maar daarnaast werd ze telkens beste vrouw in de wedstrijden de Kermisloop & Nacht van Vlaanderen in Torhout.  Tevens won ze ook in de Wembleyloop in Heule, Watewyloop in Tielt, Dwars door Bekegem & de Bosmolenloop deze zomer.  Op het Provinciaal Kampioenschap halve marathon werd ze 3de.

Later deze namiddag werd de 12,3km gelopen, oorspronkelijk stond er 18,9km op het programma maar door het warme weer werd deze wedstrijd ingekort.
Francies Van Steenbrugge was hier duidelijk de beste.  Hij liep de afstand in 43'34" & had hiermee 1'27" voorsprong op Gerd Devos.  Op 1'40" vervolledigde Stijn Vandevelde het podium.
Francies won deze zomer onder meer in de Adelardus jogging in Huise & Jogging door Gavere & werd vorig jaar winnaar in Dwars door Grijsloke op de 6,7km.  Deze winter eindigde hij ook nog in de sterk bezette Kortemark Loopt op een 2de plaats op de 10km.
Annelies Deketelaere werd eerste dame op een 15de plaats in 51'25" .  Daarmee had ze 53 seconden voorsprong op Bianca Serroen.

Eerder deze dag won Maxim De Roo de 3,2km in Anzegem in een tijd van 11'08".  Freddy Martens & Bart De Lodder eindigden op de plaatsen 2 & 3 .