donderdag 31 maart 2016

Zondag 10 april: Marathon van Rotterdam!

De Marathon van Rotterdam die op zondag 10 april wordt gelopen is toe aan zijn 36ste editie.  Uitkijken wordt het ongetwijfeld naar de prestatie van Willem van Schuerbeeck of hij zijn persoonlijke besttijd van 2h12'49" kan verbeteren.  Momenteel is hij met een 2de beste tijd geselecteerd om deel te nemen aan de olympische zomerspelen in Rio maar ligt in balans met Florent Caelen,  Benjamin Barbier en Abdelhadi El Hachimi.  De beste 3 tijden mogen deelnemen aan de Olympische Marathon in Brazilië.
Deze laatste wordt wellicht de tweede Belgische topper in deze Nederlandse Marathon.
Voor de zege wordt het wellicht een duel tussen de 2 Ethiopiërs Ayele Abshero & Tsegaye Kebede die respectievelijk een persoonlijke besttijd van 2h04'23" en 2h04'38" hebben. Maar ook de Keniaan James Kipsang Kwambai goed voor winst in de marathon van Soeul in 2012 en een PB 2h05'50" kan in een goeie dag meestrijden voor de zege.  Bij onze Noorderburen wordt het uitkijken naar de prestatie van Koen Raymaekers die een gooi doet naar de scherpe limiet tijd voor de olympische spelen dit jaar. 
Tot slot staat ook de Nederlandse van Somalische origine Abdi Nageeye goed voor PB 2h10'24 zondag aan de start.

Wil je weten welke Belgische & Nederlandse marathonlopers er in het verleden in geslaagd zijn om een hoofdrol te vertolken surf dan naar de pagina www.hardloopkalendernederland.nl/marathon/rotterdam.php

Geen opmerkingen:

Een reactie posten