zaterdag 27 juni 2015

2 op een rij voor Omey, 1ste zege voor Verschuere in Midzomerrun

Hans Omey heeft voor de 2de opeenvolgende keer de 3de Midzomerrun in Kortrijk deze avond op zijn naam geschreven.  Hij legde de 5km af in 16'09" & was hiermee 1'09" vlugger dan de tweevoudige winnaar van Dwars door Gullegem Steven Callens.  Jan Goesaert einigde op 1'39" als 3de.

Hans won dit jaar onder meer al de Petrus Run in Bavikhove, Oud Gemeentehuisloop in Hulste maar ook de Brigandsloop in Ingelmunster & de North Sea Trail Koksijde.  Maar de meest spraakmakende zege van dit jaar is ongetwijfeld het Vlaams Kampioenschap indoor op de 800 meter.

Beste dame was Isabel Vermeulen op een 16de plaats in 20'24".

Op de 10km won de 2de van vorig jaar Steven Verschuere in een tijd van 34'09".
Gavertrimmer Kristof Dewilde eindigde op 27 seconden als 2de,  Benjamin Demarcke werd net voor Koen van Hamme 3de op 1'20".

Gudrun De Clercq werd eerste dame op een 28ste plaats in 40'28" .

zaterdag 13 juni 2015

Kerremans, Declerck & Veerle Dejaegher winnen Zomerjogging

Veerle Dejaegher is tussen de mannelijke collega's 4de geëindigd op de 11km in de zomerjogging in Kortemark.  Ze liep de afstand in een tijd van 38'47" & was hiermee meer dan 6 minuten vlugger dan de 2de dame.

Veerle won in haar carrière onder meer 5 maal het eindklassement van de crosscup.  Ze werd ook 10 maal Belgisch Kampioen op de 1500meter en mocht aan de olympische spelen in 2008 deelnemen.

Bij de mannen was net zoals gisteren in Oostende Misha Declerck de beste.  Hij liep de 11km in 36'22" en was hiermee 22 seconden vlugger dan Frederik Colpaert.  Stijn Vynck werd op kleine 2 minuten 3de.
Misha won dit jaar al verschillende keren, vorige week was hij de beste in een stratenloop in Zwevezele.

Op de 5,5km werd de wedstrijd door Axel Kerremans gewonnen in een tijd van 19'25".  Mathieu Priem werd op een 20-tal seconden 2de, Marlon Claeys werd op 35 seconden 3de.
Beste dame werd Annick De Laere op een 11de plaats in een tijd van 22'59".