zondag 22 maart 2015

Bart Simoens & Wouter Mommaert winnen in Dworp

Wouter Mommaert heeft gisteren de 20ste lentejogging in Dworp gewonnen. Hij liep de 4,7km in een tijd van 15'31" & had een voorsprong van 32 seconden op Koen Lintermans.  De 3de Stijn Vermeersch moest 1'02" toegeven op de winnaar.
Wouter liep deze winter veelal in het veld, vorige zomer werd hij 2de in de Leeuwerikenloop in Sint-Pieters-Leeuw.

Nancy Vandendriesch werd op een knappe 8ste plaats de beste dame.  Ze liep de 4,7km in 17'42".

Bart Simoens won op de langste afstand.  Hij liep de 11,6km in een tijd van 39'45".  Sergio Strolle won het duel van Tim Stockmans voor de 2de plaats op 34 seconden van de winnaar.

Bart werd vorig jaar op de Hyacinten Halve Marathon in Halle knap 3de.

zondag 15 maart 2015

Van Geyte & Van de Putte & Laga winnen 22ste Zwinstedenloop

Belgisch Kampioen Marathon Gino van Geyte heeft in het Nederlandse Sluis de halve marathon op zijn naam geschreven.  Hij haalde het voor de Eritreeër Ghirma Woldu & Francis van Steenbrugge.  De 21,1km legde Gino af in 1h08'04".

Ook bij de vrouwen ging de overwinning naar een Belgische.  Annelies Deketelaere eindigde in  als 42ste in een tijd van 1h19'48" goed voor de beste vrouwelijke atlete.  Veronique Coene 52ste werd op ruim 2 minuten 2de. Annemie Danneels 59ste & 3de op in totaal 644 lopers.
Annelies werd enkele weken geleden 2de dame op de 20km in Kortemark.  Ook werd ze in de veldloop in Lokeren 3de en in de cross in Ieper 2de.

Op de 9,6km won Cedric Van de Putte de wedstrijd in een tijd van 30'42".  Op 14 seconden werd Sander Verminck 2de, Joost Dewaele volgde op iets meer dan een minuut als 3de.
Beste vrouw werd Audrey Goesaert op een 26ste in een tijd van 38'19".  Hier kwamen 302 deelnemers aan de start.
Vorige jaar liep Cedric op het BK Atletiek een tijd van 14'27"91 op de 5km.  Daarnaast werd Cedric in de sterk bezette Berenloop in Beernem 3de en won hij de Trail run in Berlare & de Veldloop in Waregem.

De 4,7km werd ook door een Belg gewonnen.  Fabrice Laga was de beste in een tijd van 16'20" & was daarmee 14 seconden vlugger dan Daan Dhondt.  Gunter D'Hondt vervolledigde het podium op 19 seconden.  Fabrice won afgelopen winter de winterjogging in december in Deinze & werd op de 5km 10de in de Kerstcorrida in Deerlijk.
Sophie Christiaens werd op een knappe 11de plaats beste dame in een tijd van 17'51".
Op deze afstand kwamen 146 joggers aan de start.