zaterdag 31 januari 2015

winst voor AVLO Senioren, geen problemen voor Vangansbeke in PK Veldlopen Deinze

Zenobie Vangansbeke heeft op de korte cross zoals verwacht het Provinciaal Kampioenschap Veldlopen in Deinze op haar naam geschreven.  Ze had 45 seconden voorsprong op Petra Bruggeman die net Emilia Gvozdenovic kon afhouden van de 2de plaats.

Zenobie won deze maand nog de veldloop in Maldegem.  Vorig seizoen werd ze op het Vlaams Kampioenschap in Rotselaar 8ste.

Op de lange cross won Petra Desadeleer voor Sofie De Proft & Nina Lauwaert.  Bij de master dames 35+ won Nicole Buytaert voor Cindy Van Den Bossche & Hilde Vanhessche.

De spannendste wedstrijd was misschien wel de korte cross bij de Heren.  Daar kroonde Pieterjan De Bosscher van AVLO zicht tot Oost-Vlaams kampioen.  Op amper 1 seconde werd Pieter Claus 2de.  Gieljan Baete werd op een handvol seconden 3de.

Pieterjan werd dit jaar 2 maal 2de in de veldlopen in Hamme & Bornem.  Vorige maand won hij de Olympialoop in Terneuzen.

Op de lange cross was de overwinning ook voor een atleet van AVLO.  Hier won Steven De Loose vrij makkelijk de veldloop.  Op 11 seconden werd Jan Adriaensen 2de, Jonas Roels eindigde op de laagste podiumplaats.

Eerder dit seizoen won Steven al de veldlopen in Zwijnaarde, Ertvelde, Hamme & Bornem.

Francies Vansteenbrugge werd provinciaal kampioen bij de masters +35, Kurt Maenhout die slechts 4 seconden meer nodig had om de afstand te overbruggen werd bij de +40 jarigen de kampioen.

donderdag 29 januari 2015

Loopkalender van de maand Februari

Op nationaal niveau is het uitkijken deze maand wie zich tot Vlaams Kampioen veldlopen kroont.  Daarnaast staan een reeks regionale veldlopen op het menu waaronder die van Lommel die al voor de 47ste keer wordt gelopen.

Voor de joggers die houden van straten -en parklopen staan er amper wedstrijden op het programma.  Eind deze maand wordt in Lier de 4de natuurloop van deze winter gelopen.  Op 22 februari komen er wellicht terug enkele regionale toppers aan de start in Kortemark Loopt.

Deze maand wordt in Genk voor de 10de keer de Louis Persoons Memorial gelopen.  Eén van de bekendere marathons in ons land.

08-02: Valentijnrun Deurne 11h 5km - 10km
14-02: 2de Trail Provinciaal Domein Het Leen in Eeklo 10h 6,4km - 10,6km - 21,1km - 31,8km - 42,195km

15-02: Kievitloop Bergen op Zoom 10h30' 5km - 10km - 15km
21-02: 148ste Zegerplasloop in Alphen aan den Rijn 13h 5km - 10km - 15km - 20km - 25km - 30km

Hernould & Casteele winnen veldloop in Ieper

De 50ste GP Stad Ieper veldlopen werd vandaag een schot in de roos.  Er kwamen een recordaantal crossers aan de start namelijk 713.

Franky Hernould won op de 3km durende korte cross met 20 seconden voorsprong op Aurèle Vandeputte & Tom Casteele.

Bij de Senioren dames stond dan geen maat op Evy Pieters die de 4,5km won met een voorsprong van 56 seconden op Annelies Deketelaere.

Els Van Coillie won dan bij de Masters dames voor Ilse Geldhof.

Bij de masters mannen kwamen maar liefst 67 veldlopers aan de start.  Alexander Diaz Rodriguez won de 7km durende wedstrijd.  Francis Vansteenbrugge werd op een handvol seconden 2de.  Joost Dewaele eindigde als 3de.

Bij de senioren mannen won Mathijs Casteele de wedstrijd.  Na 9km was hij 14 seconden sneller dan Simon Mestdagh & 33 seconden op Ward van der Kelen.